Anımdan Zafere – Türk’ün şanlı tarihi

Nadir İsmayılov, Orta Asya ve Güney Kafkasya İfade Özgürlüğü Ağı (CASCFEN) Başkanı

Heyecan verici ve en önemlisi şanlı 44 gün süren Vatan Savaşı’nın üzerinden 4 yıl geçti. Bu Savaş zamanı Muzaffer Başkomutan İlham Aliyev’in önderliğindeki cesur Azerbaycan Ordusu, benzersiz bir kahramanlık göstererek tarih yazdı.

Azerbaycan’ın şanlı Zafer Tarihi o 44 günlük savaşta yazıldı. Azerbaycan sadece bağımsızlığını kazandıktan sonra değil, son 200 yılda ilk kez savaştan toprak kaybetmeden, tam tersine işgal altındaki toprakları kurtararak galip ayrıldı.

Azerbaycan ordusunun şehirleri işğalden kurtardığı savaş günlerini hatırlıyorum. O zaman öğrenci olan kızım, “Baba biz mutluyuz” diyerek sevincini dile getirdi.

O dönemde kızıma bu şekilde cevap vermiştim:

“Evet kızım biz Azerbaycan halkı olarak çok mutluyuz. Ama siz gençler bizden farklı olarak iki kat mutlusunuz. Çünkü siz Azerbaycan’ın mağlup günlerine değil, zafer günlerine tanık oldunuz. Galib Azerbaycan’ın genç vatandaşları olarak sizler bu sevinci ve mutluluğu yaşıyorsunuz. Ve biz, sizden farklı olarak, bir zamanlar bu toprakların düşman tarafından işgal edilmesinin acısını yaşadık.”

Ben Azerbaycan Zaferi’nin kızımla birlikte tüm Türk dünyasının genç neslinin geleceğinde önemli rol oynayacağını düşünüyorum.

Çünkü Azerbaycan halkının devletiyle birlikte tek yumruk olarak birliği, Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yüksek liderlik yeteneği ve Azerbaycan Ordusunun eşsiz kahramanlığı sayesinde Vatan Savaşı’nda elde ettiğimiz tarihi zafer, aynı zamanda Türk dünyasının ve Türk’ün de Tarihi zaferidir!

Bunu sıradan bir söz olarak söylemiyorum. Önemli adımlar var. Türk dünyası, Azerbaycan’ın tarihi zaferinden sonra daha da birlik olma gücünü buldu. Bugünlerde imzalanmasının 15. yıl dönümünü kutladığımız Nahçıvan Anlaşması (03.10.2009) ile Türk Konseyi olarak tek bir bütün olarak ortaya çıkan Türk dünyası, 2021 yılında adını ve formatını değiştirerek Türk Devletleri Teşkilatı olarak küresel alanda öncü aktörlerden biri olma iddiasını ve kararlılığını ortaya koymuştur.

Bugün Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinden güc alan ve 44 gün süren Vatan Savaşının ardından daha da güçlenen Türk birliği, yarınlara emin adımlarla ilerlemektedir.

Kuşkusuz bu emin adımlar, gelecek nesillerin Türk dünyasının şanlı tarihini daha derinden bilmesini de önemli kılmaktadır. Bu nedenle Azerbaycan’ın 27 Eylül Anma Günü’nden 8 Kasım Zafer Bayramı’na kadar olan yolunu, Zafar’ın 44 günlük tarihini, Türk’ün şanlı tarihini Türk Dünyasının tüm ülkelerindeki okul çocukları tarih ders kitaplarından öğrenmelidir.

https://mobil.yolcutvhaber.com/haber/nadir-ismayilov-yazdi-animdan-zafere-turk-un-sanli-tarihi/54195/

Number of View: 74